Destral neolítica composta per una fulla de pedra polida fixada a un mànec de fusta. La fulla, de forma trapezoidal, presenta vores afilades aconseguides a través del poliment de la pedra, un procés laboriós que conferia a l'eina una gran efectivitat per tallar. El mànec de fusta, de forma recta i robusta, està dissenyat per a un agarre còmode i segur, i es troba fixat a la fulla mitjançant una encaixada ajustada, sense ninguna fixació. Aquesta destral és un exemple característic de les eines utilitzades durant el neolític per a la tala d'arbres i altres treballs relacionats amb l'agricultura i la gestió forestal, en el moment del seu naixement.
Eina feta servir per a tallar fusta, netejar terres de vegetació, i altres tasques agrícoles.
Al ser una reproducció, es troba en perfectes condicions.
EIROA, J.J., BACHILLER GIL, J.A., CASTRO PÉREZ, L. y LOMBA MAURANDI, J. (1999): Nociones de tecnología y tipología en Prehistoria. Editorial Ariel. Aborda las técnicas de fabricación de los objetos pulimentados y los diversos tipos (páginas 80- 102)
Proyecto financiado por la Diputación Provincial de Alicante dentro de la “Convocatoria de subvenciones a ayuntamientos, a fundaciones y a otras entidades sin fin de lucro, de la provincia de Alicante, para museos y colecciones museográficas permanentes” con el no de expediente 5179/2024.